Szerinted miért érdemes jelen lenni a neten? 18 indok

Európában a lakosság 75%-a rendszeresen internetezik. De a többség nem az alábbiak miatt…

Szeretnék mutatni 18 okot arra, hogy miért érdemes jelen lenned az interneten kicsit fejlettebb formában, mint ahogy esetleg eddig csináltad.

18 indok, hogy miért ne csak szórakozásra és az ismerősökkel való kapcsolattartásra használd az internet előnyeit.

Miért érdemes használni az internetet vállalkozásra, pénzkeresésre?

 1. Mert itt tényleg megtalálnak az ügyfelek, és nem te hajkurászod őket.
 2. Kapcsolatot tudnak veled felvenni, anélkül, hogy attól kellene félniük, hogy rögtön vásárolniuk kellene.
 3. Felkeltheted olyanok figyelmét is a témádra, akiknek még nincs igényük a termékedre/szolgáltatásodra, de a téma közvetve érdekli őket. Őket te vezetheted rá a vásárlásra.
 4. Az ügyfelekkel is kényelmesen és gyorsan, plusz költségek nélkül tudsz kommunikálni úgy, mint a legjobb barátaiddal szoktál.
 5. Bizalmat építhetsz ki anélkül, hogy bizonygatnod kellene, hogy érdemes benned és a cégedben megbízni, egyszerűen meg fognak bízni benned, ha jól csinálod, őszinte és korrekt vagy.
 6. Kérdéseket tudsz nekik feltenni arról, hogy mit szeretnének, hogyan szeretnék, mire vágynak igazából, és legközelebb milyen terméket szeretnének látni a portfóliódban. Utána meg is veszik.
 7. Elkötelezetté tudod őket tenni azzal, hogy kiszolgálod minden igényüket, és odafigyelsz rájuk, a kedvükben akarsz járni. Mindezt úgy, hogy nem számít, neked éppen milyen napod van, az ügyfelek mindig maximális törődést kaphatnak.
 8. Automatizálva tudod futtatni a folyamatokat, nem kell ugyanazokat a mozdulatokat újra és újra megcsinálnod, nem kell ugyanazokat a szituációkat újra és újra megélned.
 9. Adatokat tudsz gyűjteni, amiknek a segítségével jobb döntéseket tudsz hozni, és gyorsabban is.
 10. Statisztikákat tudsz készíteni az üzleti folyamatok tökéletesítése érdekében, vagy egyszerűen csak azért, hogy a végén több profitod legyen.
 11. Ez az egész jó móka is közben, mert rengeteget tanulsz magadról, a digitális eszközökről, az emberekről és a világról.
 12. Érzékennyé válsz a folyamatok minőségével kapcsolatban, és előre tudsz tervezni, látod a buktatókat is.
 13. Eladsz, eladsz, eladsz.
 14. Könnyedén terjeszkedhetsz határokon túlra, anélkül, hogy költöznöd kellene, vagy anyanyelvi szinten kellene beszélni a nyelvet. Ja, és a világon bárhol eléred a magyarokat.
 15. Úgy válhatsz valódi vezetővé, hogy közben senkit nem utasítasz, mivel neked valódi követőid és őszinte híveid lesznek. (Cserében néhány ellenséged is, de hát nélkülük nem lennénk azok, akik vagyunk :)).
 16. Új kompetenciákat fejleszthetsz ki magadban, ami fiatalon tart
 17. Új utakat mutathatsz a gyerekeidnek is – illetve felnőhetsz hozzájuk, ha ők már ebben előrébb tartanának. 🙂
 18. Egy állandó áramlásban lehetsz, ami maga az élet.

Mire használod a világot? Ha okos vagy, akkor arra, hogy a lehető legteljesebb életet élhesd.

És mire használod az Internetet – ami egy párhuzamos világ? Ha okos vagy, akkor arra, hogy a lehető legteljesebb életet élhesd.

Az Internet ma már az élet szerves része. Nem néznek már hülyének, mint 20 évvel ezelőtt engem, hogy ha internetezel, játszol, csetelsz. De a net több szórakozásnál! Ne hagyd asztalon heverni azt a pénzt, ami akár a tiéd is lehetne!

Online Marketing Alapkurzus – minden internetes birodalom alapja>>

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.