SEO: Te sem akarsz milliókat költeni évente arra, hogy látogatók kerüljenek az oldaladra?

Minden weboldal tulajdonos alapvető és mindennapos problémája, hogy „hát azért jó lenne „kicsivel” több látogató az oldalra…”

SEO

SEO

Amikor megérkezik az első 10 látogató, pezsgőt bontunk. Amikor megérkezik az első 100, akkor cigánykerekezünk (legalábbis gondolatban), amikor pedig már naponta 100 látogatónk van, akik elkezdenek megrendelni, vásárolni, eljönni a rendezvényeinkre, konkrét, vásárlás előtti kérdésekkel bombázni bennünket… és hónap végén látjuk, hogy ez mennyi pénzt termelt nekünk összességében, akkor az a „kicsivel több” az már így alakul át: húha, ha megtízszerezem a látogatók számát, akkor megtízszerezhetem a bevételeimet is!

De ne legyünk telhetetlenek, először csak dolgozzunk a duplázáson!

Oké, de hogyan?

Nahát, itt van ez a Facebook nevű kezdeményezés, a cuki állatos képek és hihhhhhhetetlenül mély életbölcsességek megosztogatása helyett most már akkor el lehet kezdeni a saját oldalunkkal megkínálni az ismerősöket!

Azta!
Ezek ráharaptak!
Jesszus, a szomszéd Jucus is lájkolta az oldalamon a cikket! Ó, a gyerekkori szerelmem is!

Ez fantasztikus!
A statisztikák szárnyalnak! 250 látogató egy nap alatt, juhéééééééé!

De hopp…

Hónap végén nem duplázódott meg a bevételünk.

Oké, új stratégia kell.
Rajongói oldal!

Na, ezzel elmegy néhány hónap, de nem csüggedünk, hiszen a látogatószám emelkedésén dolgozunk kérem szépen, a mindenféle posztolgatás, csoportokba való belinkelgetés nem szórakozás ám számunkra, bármennyire is úgy néz ki kívülről, most éppen minden erőnket megfeszítve DOLGOZUNK!

A fene…

Nem akar növekedni a látogatószám. Illetve de, amikor olyasmit írunk, amit legszívesebben ki sem publikálnánk, mert túlságosan megosztó, de sajnos rá kell jönnünk arra, hogy a balhéra gyűlik könnyebben a nép. Viszont ebből meg nemhogy nem lesz több pénz, csak kevesebb, mivel nem
az oldalunkon dolgozunk, hanem a Facebooknak termeljük a tartalmat éjjel-nappal.

Oké, megint álljunk meg kicsit.

Mit csinálunk rosszul? Semmit.
Milyen lehetőség van még?
Ja, a FB hirdetések!

Újabb hetek mennek el hirdetések tesztelgetésével, és úgy fogy a pénzünk, mint még soha.

Fogalmunk sincs, hogy posztot kellene-e kiemelni, fogalmunk sincs, hogy egyedi hirdetést érdemes-e létrehozni, nem tudjuk, milyen képek kellenek, nem tudjuk, milyen szöveget érdemes írni, és azt sem persze, hogy egyáltalán mit érdemes hirdetni…

Csodálatosan izgalmas újabb hónapok telnek el úgy, hogy a vevőink száma nem nőtt, hanem drasztikusan csökkent, viszont profik lettünk FB-ból, az is valami. Ja, nem, az semmi…

Hónap végén össze sem merjük számolni, mennyit kerestünk, és mennyit költöttünk hirdetésre, emellé mennyit dolgoztunk még további eredmények nélkül azon, hogy a FB-on vonzóvá tegyük magunkat.

Ember feletti akaraterővel lecuppanunk a Facebook-ról, és teljes figyelmünkkel a rivális felé fordulunk: Google Adwords hirdetések.

Nincsenek arra szavak, hogy mennyire bonyolultnak találjuk a felületet, nincsenek arra kifejezések, mennyire hosszú ideig kell molyolnunk azon, hogy egyáltalán megjelenjenek a hirdetéseink, és nem léteznek olyan jelzők, amik pontosan leírnák azt, mit érzünk akkor, amikor rájövünk, hogy
az első 1-2százezer forint a Google Adwordsben az tulajdonképpen csak tanulópénz. Ekkora kerettel TALÁN be tudjuk állítani jól a hirdetéseket.

A fene essen bele, hát nem igaz, hogy milliókat kell elkölteni arra, hogy egyáltalán látogatók jöjjenek az oldalunkra! – fakad ki dühösen mindenki, aki végigjárta ezt az utat. És az is, aki majd csak ezek után fogja végigjárni.

Pedig még egy nagyon kicsi, egyszemélyes vállalkozás is simán el tud verni milliókat évente a hirdetésekre, nem milliós megtérülésekkel!
Sőt, megtérülés nélkül.

Most akkor ez az egész rossz? Utáljuk a hirdetőrendszereket?
Nem!

Nem utáljuk, csak nem kizárólag erre kell alapoznunk a vállalkozás jövőjét!

A helyes stratégia az, hogy először arról kell gondoskodni, hogy legyen egy folyamatosan növekvő, organikus – természetes – látogatószám az oldalunkon, és ezt lehet majd megtámogatni hirdetésekkel.

Csak az a baj, hogy amit leírtam, hogy hónapokig tartanak a FB és a hirdetések rejtelmeinek kitapasztalásai, azt nem írói túlzásként írtam, hanem tényként.

És ha hónapokig csak a FB-kal, meg az Adwordsszel foglalkozol, tolod beléjük a pénzt, akkor hogyan fogsz azon dolgozni, hogy az a természetes látogatószám folyamatosan növekedjen?

Sehogy.

Hogy honnan tudom?
Szerinted az elmúlt 8-9 évben hányszor voltam ebben a hullámhegy-hullámvölgy szituban? 🙂

Kellenek a hirdetések. MAJD. Ha már atombiztosan jönnek a keresőből a látogatók, és lesz miből hirdetésekre költeni.

De addig nem a FB-kal, és nem az Adwordsszel kell jóban lenned, hanem magával a Google keresővel.

Hogyan legyünk jóban a Google keresővel? Keresőoptimalizálással!>>

Minden benne van lépésről-lépésre, sőt, április 22-ig olyan anyagot adok mellé, amitől más irányokból is sok látogatód lehet, nemcsak a keresőből, ugyanakkor ezek is erősítik a keresőoptimalizálási törekvéseidet.

Nos, hány látogatód is van naponta a keresőből?

Vidi Rita

Ui.: Természetesen vannak iparágak, ahol elég hirdetni, mert nem a tartalomra épül a biznisz. Szoftvereket, mobil alkalmazásokat, mobil játékokat nem bloggal kell híressé tenni, hanem hirdetésekkel, amikre percenként akár többezren is rákattintanak, és ott gondolkodnak a Google Play-en, hogy letöltsék, vagy ne töltsék, és aztán persze letöltik. De ami nem erre épül, aminek nem egy egyszerű szoftver-alkalmazás letöltés a kiinduló pontja, annál kevés lesz a hirdetésre alapozni a vállalkozást.

Ja, és nem elfeledendő tény, hogy az app store-ban, Google Play-en való jó elhelyezés elérése, és a hirdetés jó teljesítésének igénye egy új iparágat nevelt ki, új szakértőkkel. Úgyhogy ha arról álmodtál, hogy megúszod keresőoptimalizálás nélkül, mert a te iparágadban arra semmi szükség, akkor tudj róla, hogy akkor sem fogod megúszni tanulás, külső tanácsadó, szakértő bevonása nélkül, mert ez már egy ilyen világ.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.