Tartalomstratégia 5 perc alatt – könyv

Ma reggel jelent meg a tartalomstratégiáról szóló könyvem, melynek címe:

Tartalomstratégia 5 perc alatt – kézikönyv online hadvezéreknek

Akik egy ideje figyelik már a munkásságomat – jesszusom, de rosszul hangzik ez a szó így 🙂 -, azok tudják, hogy a stratégia a kedvenc szavam, több cikket is írtam már a témáról – ezen a blogon is fellelhetőek ezek. De most elmesélem, hogyan született a Tartalomstratégia 5 perc alatt című könyv ötlete.

2016. telének végén skype-on beszélgettem egy nagyon kedves SEO szakértővel, Nagy Bélával, és mindenféle keresőoptimalizálási témán túl Béla azt kérdezgette:

– Ugye írtok szöveget is?
Mire én kissé meghökkenve:
– Nem, nem írunk szövegeket, mi írókat képzünk, de mindenki magának ír szöveget, blogot, könyvet, verseket, amit csak akar.
– De jó lenne, ha írnátok szöveget megrendelésre.
– De mi nem írunk.
– De jó lenne, ha írnátok…
– Hátööö… végül is… megkérdezhetem őket, hogy akarnak-e írni…

Hogy kissé butácska a párbeszéd? Az, mert az volt a valóságban is. Ott ültem, néztem a képernyőn Béla fotóját, és nem értettem, hogy miért nem érti, hogy mi nem írunk szövegeket, mi írókat képzünk… Ő meg gondolom nem értette, hogy mit nem értek azon, hogy közel ezer kreatív író közül biztosan lenne olyan, aki szívesen írna másoknak is szöveget. De nekem egy másik projekt volt a szemem előtt – a BlogZone -, és valahogy nem akart lejönni az infó, hogy a szövegírással is kellene foglalkozni.

Aztán megtört a jég, mondhatni megvilágosodtam, és a BlogZone projekttel egyidejűleg elindítottuk a RitArt Szövegírás Szolgáltatást is. És akkor az történt, ami a mesében szokott, hogy a szövegírás szolgáltatás repülőrajtot vett, a BlogZone meg, amiben annyira bíztam, búsan integetett utána Földről.

Tavaszra belendültek az események, 123 íróval kezdtünk, most jelenleg 150 írónk van beregisztrálva a szövegíróink közé, és eleinte csak hetente voltak megrendeléseink, most már naponta több is. Hosszú-hosszú nyár és ősz van mögöttünk, aminek folyamán kialakítottuk a folyamatainkat, a minőségbiztosítási rendszerünket, és meg is gyorsítottuk az egyes lépéseket, így annyira ütőképesek lettünk, hogy néha még én is csodálkozom rajta, és ez nem vicc.

Ma ott tartunk, hogy egy nap alatt több százezer leütést tudunk írni, és a megrendelők 2-3 nap alatt meg is kapják a kész szövegeket, lektorálva. Nem kell heteket várniuk, mint máshol, minden megy, mint a karikacsapás.

Eleinte nagyon sok konzultációt tartottam szövegírás és tartalomstratégia témában az ügyfeleknek, de erről később a hatékonyság érdekében leszoktam, és megmondom őszintén, az is benne volt a leszokás-tarsolyban, hogy kétszer előfordult az, hogy több órás konzultáció végén az ügyfél megírta magának a szövegeit, illetve láttam később, hogy amikor beszéltem a tartalomstratégiáról, akkor ugyan hümmögött csak, de később megvalósította, amiket mondtam. Én nem azért ültem le és tartottam komplett kiselőadást arról, hogy hogyan is kellene elképzelni a tartalomstratégiát, és milyen szövegekre van szükségük a weboldalaikon és az online kommunikációikban, hogy aztán maguknak csinálják meg.

Így aztán adta magát két dolog: először tartalomstratégiai tanácsadást hoztam létre, majd megterveztem a tartalomstratégia könyvet, és mától kapható is – digitális formátumban.

Tartalomstratégia 5 perc alatt

Tartalomstratégia 5 perc alatt

 

A kedvenc fórumomon épp most kérdezte valaki, hogy ki mit tervez 2017-re. Nekem is mindig vannak terveim a következő évre, bár sosem szoktam fogadkozni újév tájékán (erről is írtam már könyvet, hogy miért felesleges fogadkozni). Most is tervezek csomó dolgot a jövő évre, újév ide vagy oda, de tudod mi az érdekes? Idén tavaszig halvány lila fogalmam sem volt arról, hogy szövegírás szolgáltatással, meg tartalomstratégiával fogunk foglalkozni, pláne nem terveztük!

És mégis itt vagyunk, itt a könyv, ami most már neked is segíteni fog eligazodni az online hadvezérek világában.

Nem tudom, mit tervezel jövőre, de szerintem legyél jó tartalomstratéga esetleg már idén is, az sosem árt 🙂

A könyv megvásárolható itt: Tartalomstratégia 5 perc alatt>>

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.