Társad a lom?

A karácsonyi forgatag táján divatos becsmérlően beszélni azokról – és ennek tanúbizonyságot adni a közösségi oldalakon is –, akik ilyenkor jól bevásárolnak.

Ahogy tegnap elnéztem ismerőseim között terjedő képeket, most leginkább egy tányér fotója terjed futótűzként a Facebookon, amire az van írva, hogy

Fogyasztói

társad

a

lom

Társad a lom.

Osztogatják ezt olyanok, akik természetesen szintén a fogyasztói társadalom tagjai, szintén jól bevásárolnak mindig, ha szükséges; szintén megvették a gyereküknek, szeretteiknek, szüleiknek az ajándékokat, fát is díszítenek, csak épp rosszul érzik magukat a forgatagban, a tülekedésben, a türelmetlenségben.

Osztogatják ezt olyanok, akik ugyanúgy a vágyaiktól vannak vezérelve, mint azok, akik áruhitelre vesznek ajándékot, csak az ő vágyuk nem a vásárlás, hanem mondjuk a minél több like a közösségi oldalon, és az ott besöpört elismerések, meg a fontos gondolatok megosztása felett érzett külön öröm.

Most nagyon meredeket fogok állítani, ha eddig mindenfélét megosztogattál, vegyél egy nagy levegőt, mielőtt elolvasod a következő mondatokat:

A másokat a fogyasztás miatt lebecsmérlőknek is társuk a lom. Csak épp nem biztos, hogy tárgy formájában, hanem a fejükben.

A lom természetes velejárója az emberi létnek.

Alapvetően nem kell a lommal, a szeméttel, a felesleggel sokat foglalkozni, pláne nem kell MÁSOK feleslegével, szemétjével, lomjával foglalkozni.

Egy felvilágosult, magát okosnak tartó ember a nyugati társadalomban akkor cselekszik a leghelyesebben, ha a saját háza táján söpröget, nem a másén.

Ha ez tényleg működne, akkor nem lennének másokat becsmérlő, lesajnáló, másoknak fricskát mutató mémek az interneten.

De az a sokak által ismert tény, hogy 100%-osan sosem fog bekövetkezni az, hogy az ember békében él másokkal és önmagával, az nem veheti el a kedved attól, hogy te békében élj önmagaddal, és másokkal.

A béke alapvető feltétele, hogy nem háborúzunk. Senkivel. Semmiért. Semmi okán.

Ja, hogy nehéz ezt így a mai világban kivitelezni?

Egy tudatos ember számára könnyű. Ezért is érdemes részt venni A tudatosság művészete tanfolyamon.

Ha ajánlod másoknak is a lehetőséget, azt köszönöm szépen, és szerintem ők is köszönni fogják :).

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.