Találós kérdés: mi a legfontosabb a vállalkozás számára?

Indítottam egy szavazást, vegyél részt te is!
Szerinted mi a legfontosabb a vállalkozás számára?

Mi az, amit mindig, minden pillanatban szem előtt kell tartanunk? Mi az, ami mindig központi téma kell, hogy legyen a vállalkozásban?

A lehetséges válaszok közül mind nagyon fontos, sőt, még lehetett volna hozzájuk írni egy pár dolgot :).
De ha jól megnézed, hogy az igazán sikeres cégek mit tartanak leginkább szem előtt, mi a legfőbb céljuk, mi szerepel a listájukon elsőként, akkor rájöhetsz: létezik legfontosabb cél, és nagyon nem mindegy, hogy mi az!

Nos, szerinted mi a legfontosabb cél? Minek kellene lennie?

17 Hozzászólás

 1. Kíváncsi vagyok mi lesz a végeredmény.
  Eddig nagyon egyöntetű a vélemény a szavazók között 🙂

 2. Hát, amire én gondoltam az nem szerepel a listán.

 3. Mi volt az Nóra?

  Gabica, most már szinesedik a paletta :))

 4. Éééérdekes!
  Én szavaztam egyedül a tulajdonosok elégedettségére… Azt gondolom pedig, hogy ez a fő cél. Hiszen akkor elégedett, ha a cég sikeres, fejlődik, minőségi, nagy a profit, elégedettek a vásárlók, az alkalmazottak – tehát az összes pontot magában foglalja… 🙂

 5. Húúh, gondolkoztam jó néhány percet, mert mindegyik felsorolt elem része az egésznek és egy vállalkozásban mindegyiken lehet és kell dolgozni!
  Mindazonáltal szerintem kell, hogy profitot termeljen, mert enélkül nem életképes és le lehet húzni a rolót! Át lehet vészelni rossz időszakokat profit nélkül, de mégis enélkül egy gazdasági vállalkozásnak nincs értelme!
  Kíváncsian várom a szavazás végét és Rita kommentjét! 🙂

 6. Maadadiné Borbély Mária

  Szerintem a tulaj elégedettsége a legfontosabb, mert ez mindent magában rejt: elegendő megelégedett vevő van, a cég jól fejlődik, elegendő hasznot hoz, stb. Én is kíváncsian várom Rita véleményét!
  M.

 7. Én azt gondolom, hogy a cég fejlődése. Mert vannak különböző korszakok egy cég életében, és minden időszakban más a fontos.
  Igaz csak 3. helyen van.

 8. Szerintem ezek közül nagyjából mindegyik fontos, de vannak elsőbbségi tényezők.

 9. Beregszászi Károlyné

  Szerintem az áru minősége , hiszen az önmagáért beszél , vonza a piacot és a többi szempont automatikusan vonzásába kerül ! A törvényesség természetes !
  Tisztelettel : Beregszásziné

 10. Szerintem minden a jó marketingen múlik, a többi jön magától,ha beindultál

 11. Hiányolom a jó stratégiát, mint opciót. Vagy ez benne van a „cég fejlődése” részben…?

 12. Én a cég fejlődésére szavaztam, és ennek egyetlen oka van. Szerintem ugyanis, ha a cég fejlődik, az minden területet érint – a marketinget, a bevételt, a céges belső kultúrát, stb., sőt magát a vállalkozót, a tulajt is, vagyis az ő személyes fejlődését is.

  Hogy aztán más is egyet ért-e velem, az majd kiderül a szavazás végén.

  Üdv:

  🙂 Csilla 🙂

 13. Jó a kérdés. Azért egy kicsit benne van a tojás vagy a tyúk dilemma. Mi ezt úgy oldottuk fel, hogy legyen elégedett a vevő, ez a cél. Ennek része az összes többi.A cégem eddigi sikerét mindíg az hozta, ha megértettük az ügyfélproblémát,és meg is oldottuk azt.Ezzel sikerüla válságot is nemcsak átvészelni, hanem nagyon is jól túlélni. Elfoglalt embereknek építünk álomházakat úgy, hogy nem kell a kőműves háta mögött állniuk, mert azt megtesszük mi.Sőt, webkamerán nézhetik az építkezést. Mikor erre rájöttünk, beindult a gépezet.

 14. Az kell, hogy mondjam, hogy egyik szemem sír, a másik pedig nevet.
  Sír az egyik azért, mert férfi írta meg a helyes választ 😀
  Viszont azért meg nevet, mert 90 szavazatnál a szavazók 21%-a választotta a jó választ: a vevő elégedettségét.
  Holnap megírom, miért ez a helyes válasz.
  Mindenkinek köszönöm, aki szavazott, hozzászólt, és külön köszönöm Péternek a helyes választ, és a magyarázatot is. Kiváló példa!

 15. Kíváncsi vagyok az írásodra 🙂

  A cég fejlődésében nekem is benne van az elégedett vevő, hiszen közös a célunk. Ő megoldást akar a problémájára, a cégem a saját problémájára és a kettő találkozik, mindkét fél fejlődik.

  Nem gondolnám egyébként, hogy bármelyiket is előtérbe kellene hozni egy cég életében (úgy értem tartósan), hanem párhuzamosan dolgozni minden feladaton, akár kiszervezéssel.
  (Ez utóbbival rendesen átlépegettem a saját korlátaimon az elmúlt három hétben. 😀 Írok róla a könyvemben is. Könnyfakasztó tanulságokat vontam le, de utána már csak nevettem/tünk magamon/unkon.)

  Nagyon érdekel az a cikk, nálam már holnap van 😀

 16. Gabica, nem egy a célotok. Csakis akkor egy, ha te a vevőidet helyezet a fő fókuszba, és nekik meg egyébként is ők maguk a fő fókuszuk 🙂

  Addig, amíg a vevőnek a problémája a fontos, neked meg a céged problémája, addig két külön irányba eveztek a vevővel… Úgyhogy tedd a célkeresztbe a vevőt, és le ne vedd róla a szemed! 🙂 Ezáltal fog fejlődni a céged, és minden, ami a cégeddel kapcsolatos.

  Nincs más olyan cél, amire ennyire koncentrálva, mindenre ilyen pozitív hatása lenne, mint a vevő érdekének maximális szem előtt tartása. Ki lehet próbálni, nem kell nekem hinni 🙂

 17. Nekem az jutott eszembe, hogy az a legfontosabb, hogy működjön! :))))) Hogy kinek mi miatt működik, az szerintem nem mindig egyértelmű… De kétségkívül, egy szolgáltatónak vagy egy kereskedőnek az első és legfontosabb szabály: A VEVŐNEK MINDIG IGAZA VAN! 🙂

Hozzászólások lezárva