SEO: ez történik, ha nem csinálod

Mi szokott történni azokkal – és az oldalukkal -, akik nem foglalkoznak keresőoptimalizálással?

SEO

SEO

Valljuk meg őszintén, tudatosan nem mindenki aknázza ki a keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségeket. Ez tény. De általában mindenki, akinek van már weboldala, tesz valamit azért, hogy minél több ember tudjon erről a tényről, sőt, minél több ember látogasson is el oda, használja az ott nyújtott szolgáltatásokat, rendeljen, vásároljon.

Keresőoptimalizálás nélkül is elég sok munkába és időbe telik, mire látogatókat gyűjtünk az oldalra, de ha nem használjuk ki a keresőben rejlő lehetőségeket, akkor ez fog történni:

– A honlapunk ismertségét célzó, hónapokig-évekig tartó szisztematikus kínlódásunkat nem jutalmazza tartós, állandó, kiszámítható eredmény.

– Nem lesznek spontán látogatóink az oldalunkon, mindenkit úgy kell odahajkurásznunk, majdnem, hogy erőszakkal (pl. bulváros, kissé átverős, szenzációhajhász cikk-címekkel).

– Csak a közösségi médiából lesznek látogatóik, ami azt jelenti, hogy csak mindennapos és állandó elfoglaltsággal tudunk figyelmet irányítani az oldalunkra, ráadásul ez csak pillanatnyi figyelem, hiszen a látogató nem tud visszatérni az oldalra, merthogy azt sem tudja, hogyan került oda (jahh, valaki megosztotta a facebook-on… aha, keresd azt vissza… esélytelen.)

– Nem lesznek ügyfeleink, mert a lényegében véletlenségből odavetődő közösségimédiás látogatók nem azért mentek oda, hogy megoldódjon egy problémájuk, hanem ők maguk sem tudják, miért…

Minden látogatónak örülünk, jöjjön bárhonnan is.

De a keresőoptimalizálásból folyamatosan, és ha ügyesek vagyunk, egyre emelkedő számban érkeznek majd látogatóink. Így ha egyik nap úgy döntünk, hogy átrendezzük a lakást, és a közelébe se megyünk a számítógépünknek, azt sem tudjuk, mi történik a neten, akkor is lesz aznap 100-200-1000-akármennyi látogatónk, amennyi az előző napon is volt.

És akkor is lesz aznap feliratkozónk, vásárlónk, kapcsolatot velünk felvevő potenciális ügyfelünk. Aznap is növekszik a hírnevünk, az elismertségünk, és a piacunkon a bizalom faktorunk.

A keresőoptimalizálás a szabadság felé vezető út egyik legfontosabb eszköze. Mert az online marketingben is vannak rabszolgásító, meg felszabadító eszközök. El kell döntened, hogy melyike(ke)t szeretnéd. Szeretheted akár mindet is egyszerre, nem vagy-vagy a kérdés lényege, de tény, hogy SEO nélkül bele lehet gebedni a munkába, vele együtt meg minden nappal egyre szabadabb lehetsz.

Keresőoptimalizálás lépésről-lépésre>> február 17-ig ajándékkal! – és most utoljára, ez az online képzésünk megszűnik!

Holnap elmesélem neked, hogyan csinálják ezt a vérprofik, és hogyan keresik meg lazán a mai átlagfizetést a keresőoptimalizálás révén, akár egyetlen oldallal.

Ha azt gondoltad volna, hogy a keresőoptimalizálás csak Vidi Rita kattanása, akkor holnap mindenképp gyere vissza ámulni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.