Rajtam akarsz meggazdagodni?

———————
Elindul az új online tanfolyamunk – A gazdagodás receptje –
már lehet jelentkezni: http://www.hosnok.hu/penz/
——————–

Megjegyzés: nem hétköznapi megközelítése következik a jelenlegi társadalmi trendeknek, kéretik nem magára vennie annak, akinek nem inge!

A férjem kiszáll az üzletből. Kész, befejezte, elege van, másba fog kezdeni. Az úgynevezett válság bekövetkezte óta, néha szó szerint alkudoznia kell, hogy megkapja az elvégzett munkájáért a pénzét.
Számítástechnikai üzletünk és szervizünk volt, és már mindennaposak voltak a vevők részéről az efféle megszólalások, az ár elhangzása – és a szolgáltatás elvégzése – után:

1.) Most komolyan rajtam akarsz meggazdagodni?
2.) Nem szeretem a nyerészkedőket!
3.) Mennyit lehet alkudni?
4.) Fizethetnék jövő hónapban?
5.) Én ezért nem fizetek!
6.) Ez nem garanciális? Azt hittem, ingyen lesz!

És így tovább.
A probléma az, hogy 500-1000 forintos nagyságrendekről beszélünk.

Csodálkozunk ezek után, hogy mindenki csak panaszkodik, hogy nincs pénze? Ugyanis a dolgok visszahatnak:

1. Ha valakinek a munkáját nem tiszteljük annyira, hogy az ár elhangzása után legalább befognánk a szánkat az árról  és úgy egyébként mindenről és bármiről alkotott negatív véleményünket illetően, akkor ne várjuk, hogy majd a mi munkánkat annyira fogják tisztelni, hogy tapsikolva fognak fizetni.

2. Ha nincs pénzem valamit megvenni, vagy nincs pénzem valamit megjavíttatni, akkor nem utólag közlöm a szakemberrel, hogy „de ez dráááága!’, hanem lemondok arról a valamiről, és teszek róla, hogy legyen rá pénzem!

3. Ha rendszeresen alkudozom, akkor nem csodálkozhatok, hogy egyre kevesebb lesz a bevételem is. Mert akkor mások is alkudozni fognak, és ez válik társadalmilag elfogadottá. Tessék megtanulni, hogy
mindennek megvan az ára, ha sokalljuk, nem kell megvenni és kész!

4. Ha valakiben az a gondolat fordul meg, hogy „na, ezek is rajtam akarnak meggazdagodni”, akkor vegye figyelembe, hogy igazi gazdagságról, ma, Magyarországon, 2-3 milliárdos magánvagyon után beszélünk.
Az, hogy 1000 forintos kiadást valaki úgy értékel, hogy rajta éppen meggazdagszanak, az enyhén szólva torz világképet jelent, amit vidéken egyszerűen úgy hívnak, hogy „buta, mint a föld”, egyes helyeken még durvább jelzőkkel kibővítve…

5. Intelem: ha valaha bárki azt gondolná, hogy „nem igaz, hogy ezért is pénzt kérnek már”, akkor vegye figyelembe, hogy õ maga sem ingyen dolgozik, és nem ingyen hozza  a tejet meg a kenyeret a boltból. A magyar gazdaság sosem fog fellendülni, ha magyar a magyarnak úgy adja át a pénzt,
mintha a fogát húznák, és még megjegyzéseket is tesz hozzá, de a multiknak meg hajlandó lenne akár talicskával is hordani!

Erre szokták mondani, hogy na, innen szép nyerni…
Én nyerni szoktam, úgyhogy, ha megengeded:

A gazdagodás receptje online tanfolyam indul, az árat te mondod meg>>

Ha nem működne a link, írd be ezt a böngésződ címsorába:
http://www.hosnok.hu/penz/

A napokban még jövök hasonló megállapításokkal, és ezeket tovább tárgyaljuk még a tanfolyamon. Érdemes velünk tartani ott is!

Vidi Rita

Gondolkodásmód tanácsadó, Siker Coach

Egy hozzászólás

  1. Ezt már régen össze kellett volna foglalnia valakinek, Rita, köszi hogy felvállaltad.

Hozzászólások lezárva