Valami nem stimmel…

Voltál már úgy, hogy látszólag minden gördülékenyen és az általad elvártaknak megfelelően történt az életedben, te mégis úgy érezted, hogy valahogy nem kerek a történet?

Érezted már úgy, hogy annak ellenére nem vagy elégedett, hogy minden tény szerinte annak kellene lenned?

Tapasztaltad már azt, hogy ha kívülről néznéd magadra, akkor irigylésre méltó lehetne az életed, te belül mégis inkább azt érzed, hogy „á, semmiség” – és sajnos ezt a szót egyre inkább minőségnek is gondolod?

Bármennyire is furcsa lehet sokak számára, rengetegen küzdenek azzal, hogy elégedettségre okot adó az életük, semmi rossz nem történik velük, mindent elérnek, amit csak szeretnének, de ők valahogy mégis mintha éreznék valaminek a hiányát…

Sokszor ezek megfogalmazhatatlan érzések, mintha csak baljós sejtelmek lennének.

Igyekszel ezeket elhessegetni, de a legtöbbször ezek a sejtelmek még gyarapodnak is. Aztán beüt egy baleset, egy veszteség, egy betegség, és máris ott a bizonyíték, hogy bizony nem volt véletlen a diszkomfort érzés!

Vagy épp nem üt be semmi, de az emberi kapcsolataid megsínylik ezt a jelenséget, és akkor már bizony ott lesz valami tényszerű, kézzelfogható baj. Ami addig nem volt, míg fel nem sejlett benned valami a nem teljesen kerek történetről…

De mik ezek?

Valóban sejtések? Megérzed a közelgő rosszat?

Vagy ez olyan, mint a vonzás törvénye, hogy ha sokat gondolsz valamire, akkor azt megteremted? (Bezzeg a lottó ötössel ez nem bír megtörténni…)

Vagy ez valamiféle séma, hogy egy ember élete huzamosabb ideig úgysem lehet tökéletes és erre reagálsz (vagy készülsz fel) már jó előre, a lehető legtudatosabban? De hát akkor hogyan lehet így a jelenben élni?

Nos, a válasz: mindegyik IS, és még ennél is több.

Az életet és a benne történteket nem lehet leírni egyenes vonallal. Ez sokkal inkább egy többdimenziós egy pókháló. Ha ügyes vagy, te vagy a pók a közepén. De a legtöbben nem ügyesek, ezért valaki más pókhálójában vergődnek…

Nyilván érzed, hogy a cél az, hogy tudatos pókként szövögesd a hálódat, és az sem egy elvetendő ötlet, hogy úgy biztosítsd be magad, hogy ne kelljen folyamatosan a fenyegető jeleket figyelned, hanem legyen egy valódi veszélyeket aktuálisan előrejelző rendszered.

De hogyan kell ezt csinálni?

Hogyan lehetsz végre úgy boldog és elégedett, hogy a jelenben élve maximálisan meg is élheted az örömet, amit az életed biztosít neked – illetve amit biztosítasz magadnak?

Mi a trükk?

Mik a titkok ez mögött?

Mi a teendő?

A tudatosság művészete tanfolyamról ez IS kiderül – meg még sok minden más is 🙂 Katt!

Szeretettel,

Vidi Rita

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.