Mások élik a te életed?

Mindenki tervez magának valamilyen életet.

Sokan már kiskorunktól elképzeljük, hogyan fogunk élni felnőttként, és vannak, akiknél ez a tervezgetés-álmodozás csak később indul be, amikor már vannak hozzájuk konkrét erőforrásaik – például pénzük, idejük, energiájuk.

Mindenki, aki tervez, általában figyeli mások terveit, sikereit és kudarcait is, hiszen velünk született képességünk, hogy egymástól is tanuljunk. Még mondásunk is van rá: az okos más kárán tanul.

És ki ne akarna okos lenni?

De valószínűleg téged is sokkolt már az, hogy ha azt látod, hogy mások tervei valahogy mintha könnyebben sikerülnének, mint a tieid…

Meg amikor azt látod, hogy mások valahogy olyan bénák, szerencsétlenek, tesze-toszák, tutyi-mutyik, de valahogy mindig ölükbe hullik a siker, és velük van a szerencse.

Az is kiakasztó, mikor a nagy tervezgetésben és a kivitelezés hosszas, szorgalmas áramlásában egyszercsak felnézel, és azt látod, hogy valaki más már réges-rég a te életedet éli…

Olyan a munkája, amit te szeretnél. Annyi pénze van, amennyit te akartál. Olyan a családja, amilyet megálmodtál magadnak, de még akár úgy is néz ki, mint amilyen te szerettél volna lenni mindig is!

Persze, jó dolog örülni más sikerének, de olyankor a legkönnyebb örülni más örömének, ha éppenséggel nekünk magunknak is van okunk nevetni, ünnepelni!

Szinte mindenki, akivel erről beszélek, azt vallja, hogy igazából nem szokott másokkal foglalkozni, de aztán mindenki be is vallja, hogy rémisztő módon zavarja, ha azt látja, hogy mások előrébb tartanak, vagy épp pontosan ott, ahova ő vágyott.

Miért van ez így?

Miért működünk így?

El kell fogadnunk, hogy ez így van rendjén?

Mit tehetünk másképp és mit kellene másképp tennünk?

Mindezekről IS szó lesz A tudatosság művészete tanfolyamon.

Ha valaha zavart az, hogy te nem úgy haladsz, ahogy szeretnéd, mások pedig mindent könnyebben, gyorsabban, lazábban érnek el, amiért te vért izzadsz; magyarán, ha úgy érzed, hogy látszólag mások élik azt az életet, amit szerinted te érdemelnél, akkor sok magyarázatra van szükséged ahhoz, hogy ebből a helyzetből kitörj.

Az nem megoldás, hogy nem foglalkozol ezekkel a számodra esetleg frusztráló jelenségekkel, mert a homokba dugott fej és a strucc-politika még egyetlen embert sem vitt előre az útján.

Szerintem érdemes előre felé haladni.

És szerinted?

A tudatosság művészete – online tanfolyam, az árat te mondod meg>>

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.