Mi fán terem az affiliate és miért kellene vele foglalkoznod?

Amennyiben most ezt a cikket olvasod, egészen biztos, hogy szeretnéd hatékonyabbá tenni a cégedet, közismertebbé tenni és megsokszorozni az eladásodat.

Mi is az affiliate rendszer?

Tulajdonképpen egy kapcsolatteremtő online szolgáltatás. A szó jelentése: kapcsolatot létesít valamivel. Amennyiben van egy céged, jól jön, ha minél többen értesülnek a termékeidről, sokan és ezekből az érdeklődőkből rendelnek is a szolgáltatásodból. Nem fontos web áruházzal rendelkezned, megoldja a reklámozást helyetted egy affiliate partner.

Amennyiben van saját online áruházad, megoszthatod céged információit az ismerőseid között közösségi oldalakon, azonban, ha nagyobb érdeklődő kört szeretnél toborozni, jobban teszed, ha beleásod magad a kapcsolati marketingbe. Arról van szó, hogy megbízol egy honlap tulajdonost, hogy tegyen ki hirdetéseket a saját oldalára, amivel neked fog segíteni abban, hogy minél többen vásároljanak tőled. Amennyiben sikerül az üzlet, jutalékot fizetsz neki, az eladott termékek után most és a későbbiek során is. Ezekhez minden szükséges teendőt egy szerződésbe foglaltok, és a részesedésért cserébe, a partnered fogja intézni.

Affiliate - gyümölcsöző együttműködés

Affiliate – gyümölcsöző együttműködés

Kiknek való és kiknek nem?

Nagyon fontos megérteni azt, hogy mint általában azok a típusú személyiségek, akik úgy gondolkodnak, hogy „kevés energia befektetéssel sok pénzt fogok kaszálni”, ebbe is bele fognak bukni. Ugyanis ahhoz, hogy egy üzlet működjön, rengeteg munkára van szükség. Fontos az olyan hozzáállás, amit nyitott gondolkodásnak hívunk, hogy minden nap tanulj valami újat, ezt nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy mindig ülj be az iskolapadba és szerezz számtalan diplomát, hanem arra, hogy állj úgy az élethez, hogy legyél kíváncsi. Főként abban a témában, amivel foglalkozol.

Szerencsére, már rengeteg információ fent van a neten, persze itt is meg kell szűrni, hogy mi az, amit befogadsz, tehát olvass sokat, esetleg rendelj ebben a témában könyveket, tágítsd a tudásodat. Nem árt az sem, hogyha nyitott vagy arra, hogy kommunikálj.

A kommunikáció, két fél közti gondolat csere, van egy információt közlő fél és van befogadó. Meg teheted ezt írásos, vagy szóbeli formában, tehát a lényeg, hogy legyen mondani valód, márpedig, ha üzleted van, akkor van is közölni valód. Ebbe tartozik, hogy tartsd a kapcsolatot az ügyfeleiddel, vagy akár hírlevél, blog bejegyzések formájában, a leendő ügyfeleiddel. Lehetnek vásárlóid a barátaid köréből, de lehetnek a barátaid ismerősei, majd az ő ismerősei és így tovább.

Ha naponta csak 10 emberhez jut el az információ a cégedről, termékeidről és te nyitott vagy arra, hogy megoszd ezeket, akkor gondolj bele, hogy abból a 10 emberből csak 5 osztja tovább azt az ő ismerőseinek és azok közül csak 3 megint a saját ismerőseinek, és hidd el, ebből, ha csak naponta 2-3 új vásárlód lesz, már megérte ez a fajta energia befektetés.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.