Mi a jó bánatért szünteted meg az anyagaidat Rita?

Egy kedves ügyfelem, Lajos tette fel így a kérdést annak láttán, hogy fokozatosan tényleg megszüntetem az összes online oktatóanyagomat. Lassan kiürül az ÓnixBazár online oktatóanyagainak szekciója, és semmi nem tölti be a hiányzók helyét, hanem egyre csak fogyatkoznak az anyagok.

Egy alkalmas pillanatban egyébként is akartam erről beszélni, de most előrébb hozom ezt az alkalmas pillanatot, köszönet Lajosnak a kérdés megfogalmazásáért :).

Igen, igaz a tény, az összes online oktatóanyagom megszűnik, fokozatosan. Némelyiknek van úgynevezett kivezető kampánya is, de van, amelyiknek még az sem jut.

Mi a megszűnések oka?

Az évek során volt már rá példa, hogy azért szüntettem meg oktatóanyagom értékesítését, mert elavultak az információk, és nekem már nem volt kedvem megújítani, illetve információk helyett elég volt egy cikk a tudás átadáshoz.

Ilyen anyag volt például a Posztmester. Egy ideig ment, imádtátok, aztán már elég volt egy cikk arról, hogy „Miért nem érdemes már a Facebookon nyomulni”. Átadtam mindent, amit ez ügyben érdemes volt, további zabhegyezésnek semmi szükségét nem éreztem a témában.

Mindig, minden tudás, amit átadok az anyagaimban az olyan, amit a gyerekeimnek és a legjobb barátaimnak is átadnék (és meg is teszem sokkal, hiszen nekik is van rá igényük). Ami elavul, az megy a levesbe, nincs értelme róla tovább beszélni.

De MOST NEM ez történik. Az anyagok, amiket megszüntetek, nemhogy aktuálisak, de igazából a többség majd csak 2-3-5 év múlva fog rádöbbenni, hogy életbevágóak számára az infók. Más tanácsadók majd csak akkor kezdenek ezekkel a témákkal ilyen mélységben foglalkozni, és akkor vagy lesz miből dolgozniuk, vagy nem…

Az anyagaimra most nem az az igaz, hogy elavultak, hanem épp ellenkezőleg!

Mondom egyszerűen, hogy miért szűnnek meg ezek:

Túl jók.

Nem érdekel, ha nagyképűnek tűnök a megfogalmazástól, azért mondtam így, hogy mindenki számára világos legyen, a félreértés esélye nélkül. Ezek az anyagok túl jók.

Azek annyira ütős, brutálisan lényegre törő, összeszedett, rendszerbe foglalt, vidiritásan áttárgyalt, globális összefüggésekbe helyezett oktatóanyagok, amik annyi tudással, tapasztalattal, tanulsággal, jövőbe mutatással bírnak, amilyen nincs több a piacon.

Akik ezeket megvásárolják és felhasználják a maguk javára, azok éveket nyernek egy-két hét alatt, de vannak, akik három hétnyi tanulást letudnak 36 óra alatt, és aztán mindenkit lepipálnak sikerességben.

Miközben ezeket készítettem az elmúlt évek, sőt, sokukat az elmúlt év során, én magam oda jutottam, ahol már mások a feladataim. Ha minden anyag kifut, akkor én már senkit nem akarok rábeszélni már arra, hogy okosabb legyen, vagy hogy sikeresebb akarjon lenni. Maximum csak arra akarok rábeszélni néhány kiválasztott embert, hogy tegyen okosabbá másokat, hogy segítsen sikeresebbé válniuk.

A jövőben nem 4000 ügyféllel leszek kapcsolatban az oktatóanyagok által, hanem sokkal kevesebb emberrel, és egy teljesen más minőségben.

A tudásom nem vész el a köz javára, de nem közvetlenül rajtam keresztül, hanem közvetve, egészen pontosan másokon keresztül lesz hozzáférhető, kihasználva olyan magas szintű emberi energiákat, amiket eddig csak a jobb agyféltekés kreatív írás tréningek franchise rendszerében aknáztam ki. Ott sem vagyok már ott, mégis zseniálisan működnek – nélkülem, mégis velem.

Ilyesmi stratégiaváltás az is, hogy minden oktatóanyagom kivonul a piacról, és mindegyik még egyszer közvetlenül rajtam keresztül elérhető a széles közönség számára.

Aztán ha ez a folyamat végigfut majdnem mindegyik anyaggal (volt és lesz is olyan, ami egy hang nélkül eltűnik), akkor jön egy más, véleményem szerint hatékonyabb és magasabb szintű formáció, amiben az eddigiekhez képest nagyon szűk, és kiválasztottak számára hozzáférhető közegen keresztül jut el a tudás azokhoz, akik csak a saját hasznukra akarják használni.

Szintet lépünk. Te is, a velem dolgozó kollégák, és én is.

Hiszek a fejlődésben. Hiszek abban, hogy a világ jobb hely lehet, de ehhez a következő 100 évet még biztosan végig kell dolgoznunk. Ha ügyesek vagyunk, végzünk 50 év alatt :).

Ezt én szeretném egy nagyon ütős, elkötelezett csapattal kivitelezni.

Az ehhez a célkitűzésemhez vezető út egy folyamatát tapasztalod akkor, mikor minden anyagomnál azt látod, hogy megszűnik ekkor és akkor…

De én nem tűnök el, csak egy polccal feljebb kerülök az Univerzum könyvtárában :).

Rita

Ui.: Ami biztosan marad: a könyveim (ezek még szaporodni is fognak), és az ihirek.hu projekt, meg persze ez a blog, és persze a Szövegírás Szolgáltatásunk, meg amiket még közben kitalálunk.

Uui.: Természetesen a vásárlók számára az anyagokhoz örökös hozzáférésük marad, ahogy eddig is az járt nekik :).

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.