Keresőoptimalizált cikkel három legyet egy csapásra

Keresőoptimalizálás: kimondom ezt a szót, és mindenki valami drága, misztikus, túldimenzionált, ugyanakkor szükséges, kínlódós tevékenységre gondol, amelynek során mindenki a homlokát ráncolja, és igazából soha senki nem boldog.

Pedig a keresőoptimalizálás egyik legmunkásabb, legtöbb emberi erőforrást igénylő területe, a keresőoptimalizált cikkek írása egy triplán hasznos tevékenység, bár sokan azt hiszik, hogy ez csak szükséges nyűg.

Három siker egy keresőoptimalizált cikkel

Keresőoptimalizálási céllal akkor írunk cikkeket, mikor végre már eljutottunk oda, hogy megértettük, tényleg az Olvasó az első, és ha az Olvasót tesszük első helyre, akkor a másik első, a Google is értékelni fogja ebbéli igyekezetünket, méghozzá jó pontokkal, más néven: egyre előkelőbb helyezésekkel a találati listán.

Keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

Szöveget írni ugyanakkor néha unalmas, néha pont nem az érdekel bennünket, amiről írni kellene, így aztán küzdelmes is lehet, és mivel nem azonnal jelentkeznek a találati listán az eredmények, hanem hetek, néha hónapok múlva – algoritmusfrissítések és futtatások után -, olykor még sziszifuszinak is tűnik ez a ténykedés.

De a keresőoptimalizálási céllal írt cikkekről több bőrt is lehúzhatunk egyszerre, méghozzá pofon egyszerűen.

Keresőoptimalizálás kellemes mellékhatásai

A keresőoptimalizált cikkek alfája és omegája a kulcsszó, vagyis a téma. Arról kell szólnia, amire keresnek az emberek a keresőben. Pontosan azoknak a kifejezéseknek kell bennük szerepelnie, amire ténylegesen keresnek az emberek, nem csak mi gondoljuk róluk, hogy fontosak.

Ugyanakkor, ha a szöveget úgy írjuk, hogy az nem pusztán kulcsszavak kósza egymás után hajigálása, hanem valódi hasznos tartalom az Olvasóközönség számára, akkor nemcsak a keresőoptimalizálásban használhatjuk fel ezeket a cikkeket, hanem (és most kapaszkodj, most jön a két titok!):

  • Megoszthatjuk a közösségi felületeken. Így azonnal friss figyelmet irányíthatunk a honlapunkra.
  • Kiküldhetjük a feliratkozóinknak a cikk linkjét, hogy jöjjenek az oldalra, olvassák el.

A keresőoptimalizálás egy hosszú távú befektetés, egy-egy keresőoptimalizált cikk olyan, mint mikor beteszünk egy téglát az épülő ház falába, és odarögzítjük a megfelelő habarccsal.

Csakhogy, ennek a téglának tudunk generálni extra forgalmat a közösségi oldalakról, és a hírlevélolvasókból!

Mintha házépítéskor minden egyes tégla helyére kerülésekor házavató bulit csapnánk :).

Attól, hogy egy cikk főleg keresőoptimalizálási céllal jön létre, az egy dolog. Attól annak rögtön háromszoros haszna van, és ezzel nemcsak tisztában kell lennünk, hanem ki is kell használnunk.

Tehát:

  • Tudod, miről kell írnod, hogy a keresőmotorok egyre több minőségi látogatót delegáljanak az oldaladra?
  • Tudod, hogy kb. hány emberhez tudod eljuttatni ezeket a cikkeket a közösségi médiában?
  • Tudod, hogy kb. hány hírlevélolvasót/feliratkozót tudsz elvándoroltatni egy-egy ilyen cikkedre?

Ha mindegyikre „igen” a válasz, akkor jó eséllyel leszel te hamarosan a piacvezető, tehát az elsők között a legtöbb fontos és long tail kifejezésre.

Ha bármelyikre „nem” a válaszod, akkor hurrá, mert csomó lehetőség van előtted kiaknázatlanul.

Ha mindegyikre „nem” a válaszod, akkor… miért olvasod ezt a cikket? 🙂

Szöveget írni ilyen célzottan és eltökélten nem mindig kreatív folyamat, a RitArt Szövegírás Szolgáltatással éppen ezért szívesen levesszük a válladról a terhet. Neked csak az előnyöket kell kiaknáznod :).

Találós kérdés: szerinted hány legyet ütök le ezzel cikkel? 🙂

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.