Június 13-tól nagyon rosszul járhatsz, ha erre nem figyelsz!

2014. június 13-án lép hatályba A Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól, amely részletesen tárgyalja a szerződések tartalmi és formai követelményeit is, és hosszan taglalja a fogyasztók megváltozó, június 13-a után hatályos elállási és egyéb jogait. Ha azt mondom, hogy a fogyasztóknak több lesz a joguk, mint a folyamatosan kockázatokat vállaló vállalkozásoknak, akkor enyhén és igen visszafogottan fejeztem ki magam.

A Közlönyt, amiben kihirdették, itt lehet megtekinteni (és letölteni).

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf

Azt javaslom, hogy olvasd át többször is, és közben jegyzetelj, hogy mi mindent kell elintézned, beiktatnod, feltöltened, beállítanod az oldalon, ahol megrendeléseket is fogadsz; illetve írd meg előre a sablonleveleket, amiket küldened kell majd az ügyfeleknek, plusz találd ki a részletes ügyféltájékoztatót, mert ha ez hiányzik az oldaladról, akkor a vevők alap, 14 napos elállási joga azonnal felugrik 12 hónapra!

Továbbá azt is javaslom, hogy olvasd el figyelmesen elsőre a 29. §-t is, hátha kicsit megkönnyebbülsz, hogy talán a jövőben nem használják majd az ügyfelek bankautomatának a vállalkozásodat.

Ha nem igazodsz el egyedül, ha fogalmad sincs, most mihez kezdj, vagy egyszerűen csak nem érted az egészet, akkor jobb, ha nagyon gyorsan keresel egy hozzáértő ügyvédet, mert 13-a után nincs apelláta, ha valamit nem jól csinálsz, szembesülhetsz a 12 hónapos elállási joggal…

Jó munkát, gondolom kellett ez neked is, mint púp a hátadra ;).

Rita
vállalkozást tervezőknek

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.