Internetes vállalkozásban gondolkodsz?

Akkor érdekes lehet számodra az alábbi felmérés eredménye:

A netezők ötöde naponta bejelentkezik egy közösségi oldalra
Friss felmérés a hazai internethasználati szokásokról

A gyakori internetezők 12 százaléka legalább havonta vásárol online, minden ötödik pedig naponta bejelentkezik egy-egy közösségi oldalra – derült ki a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet felméréséből. A kutatás arra is fényt derített, hogy a férfiak és az egyedülállók használják aktívabban az azonnali üzenetváltó módszereket.

A 18-64 éves korosztályon belül a legalább heti rendszerességgel internetezők aránya 2005 és 2008 között 25 százalékról 48 százalékra nőtt, 2009 végére pedig már elérte az 53 százalékot – derült ki a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös kutatásából. A legnépszerűbb netes tevékenység 2008-hoz hasonlóan továbbra is az általános információgyűjtés, ezt követi az elektronikus levelezés. Az elmúlt egy évben az e-mail címmel rendelkezők aránya 91-ről 95 százalékra emelkedett a legalább heti rendszerességgel internetezők körében.

A netezők szabadidejüket is előszeretettel töltik a világhálón, ezt igazolja a közösségi oldalak, azonnali üzenetváltó programok, blogok és fórumok töretlen népszerűsége. Míg 2008-ban a rendszeresen internetezők 45 százaléka jelentkezett be hetente, és 14 százaléka naponta egy-egy közösségi oldalra, addig 2009-ben már minden második tette ezt heti, minden ötödik napi rendszerességgel. A legaktívabbak továbbra is a 18-29 évesek és az egyedülállók. Az azonnali üzenetváltó eszközök használata, az online ismerkedés a férfiak, a 30 év alattiak és az egyedülállók körében a legnépszerűbb. A fórumokat, blogokat 2008 végén a netezők 51 százaléka olvasta, ez egy év alatt 56 százalékra nőtt, míg továbbra is 24 százalék azok aránya, akik blogot írnak, vagy aktívan részt vesznek fórumokon. A szabadidő megtervezéséhez is szívesen hívjuk segítségül a világhálót: minden második gyakori internetező legalább havonta keres programlehetőségeket online.

A kisebb városokban népszerűbbek az online boltok

A 18-64 éves, legalább hetente internetezők 12 százaléka havi rendszerességgel vásárol a világhálón, több mint 40 százaléka pedig hagyományos bevásárlás előtt is legalább havonta információt gyűjt, árakat hasonlít össze a neten. “A vevők gyakran éppen azért választják az internetes vásárlást, mert online rendkívül könnyű összehasonlítani az árakat. Egyes termékcsoportok esetében a forgalmazók egymást túllicitálva igyekeznek jobb áron kínálni a terméket, hogy a lehető legtöbb vevőt tudják „becsalogatni” a saját áruházukba. Ez viszont azt is eredményezi, hogy az online áruházak legtöbbször sikerrel veszik fel a versenyt a nagyobb hagyományos kereskedésekkel” – mondta Szabari László, Magyarország első árösszehasonlító oldalának, a Depo.hu-nak üzletág igazgatója. Jellemzően a 18-29 éves korosztály, a felsőfokú végzettségűek, valamint a kisebb városokban élők vásárolnak online. “Az utóbbi esetében szerepet játszhat az, hogy a fővárosban, illetve a megyeszékhelyeken több a hagyományos üzlet és nagyobb a választék, így ott könnyebben lehet mindent helyben beszerezni” – jegyezte meg Barcza Enikő, a KutatóCentrum üzletág igazgatója. A heti rendszerességgel internetező nőkhöz képest a férfiaknál magasabb azok aránya, akik legalább néhány havonta élnek az online vásárlás lehetőségével.

A kutatás hátteréről:

A cikk adatai a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös kutatásának eredményein alapulnak. A felmérés 2009 decemberében egy ezer fős, kor (18-64 évesek), nem, iskolai végzettség és földrajzi jellemzők szerinti reprezentatív lakossági mintán készült. Az internetezési szokásokra tett megállapítások a legalább heti rendszerességgel internetezőkre vonatkoznak.

 

16 Hozzászólás

 1. Nagyon hasznos információ a számomra. Köszönöm!

 2. Nagyon szivesen! Szabadon terjeszthető, ez egy sajtóközlemény tulajdonképpen! 🙂

 3. We deliver complete, automated web based, windows base solution for MLM Business.
  I base the best on a combination of price, how user friendly the
  software is, how affordable it is, and how effective it will be so you
  can operate your new MLM Company profitably. Once your prospects reach the end of
  your marketing funnel they will be exposed to your
  mlm opportunity.

 4. Good post. Among the best I’ve found.

 5. This really shows that there are still individuals that value the things they submit on the web. I truly loved browsing the comments.

 6. None of the various postings I’ve come across are like this one. You can tell much work went into this.

 7. I think most would agree this is what you call quality content. It’s direct and also right to the point. Alot of different sites go on and on about basically nothing but this specific posting is extremely interesting.

 8. I’ve got to admit this is most definitely one of the most impressive postings I’ve found on this subject. I could definately keep an eye on your posts.

 9. This wasn’t the website I was trying to find but I’m glad I found it. I see it’s very popular on the internet. Good job.

 10. Based on the number of responses, this really is definately an extremely engaged topic. Everytime I come back to this post there’s an interesting visitor post better than some of the previous ones.

 11. Wonderful information. I wish other information We’ve came across turned out to be this exceptional. Continue the nice job.

 12. Great content. Among the best I’ve come across.

 13. Judging by the amount of opinions, this is definately a very engaged subject. Everytime I return to this post there’s an interesting guest post better than some of the prior ones.

 14. Definitely is nice to find great postings such as this. I actually enjoyed this.

 15. Excellent information. If only other information We’ve came across turned out to be this nice. Continue the good job.

 16. That is extremely good subject material. One of the better posts We’ve discovered today. Carry on the nice work.

Hozzászólások lezárva