Hogyan segít hozzá a saját franchise rendszer a piacvezető céljaidhoz? (Piacvezető Magazin)

Képzeld el, hogy ki kell takarítanod egy nagyon nagy, több emeletes házat! Képzeld el, hogy egy több hektáros angolkert füvét kell levágnod! Képzeld el, hogy ezer autót kell lemosnod!

Azért KELL, mert kiszámoltad, hogy ha ezeket elvégzed, akkor jóféle bevételekre tehetsz szert.

Neki is kezdesz – valamelyiket válaszd ki gondolatban a példák közül –, és valami elképesztően lassan haladsz. Mire kitakarítasz két szobát, még mocskosabbak lesznek a hátra valók. Mire végigérsz a házon, azonnal kezdheted elölről, mert addigra már mindent belepett a por, piszok.

A fűnyírásnál azt veszed észre, hogy mire végzel fél hektárral, addigra a hátad mögött hagyott részen már megint nőtt fél centit a fű. Az autómosást választó pedig azzal szembesül, hogy mire lemos harmincat, már újra porosak az előbb még makulátlanul fénylőek is, a fennmaradó 970 esetében meg már pajszer kell a kosz lefeszegetéséhez.

Ilyen ez a világ: mindig mozgásban van, és azért mert te nekifogsz foglalkozni valamely, problémásnak ítélt részével, kifejezetten javító és jobbító szándékkal, az a világot nem állítja meg a forgásában, a port nem állítja meg a szálldogálásban, a füvet nem állítja meg a növekedésben.

Oké, most már mindenki rájött, hogy arra akarok ezekkel a példákkal  kilyukadni, hogy egyedül nagyon nehéz megváltani a világot.

A nagy házban az összes szobát egyszerre kellene letámadni a takarító cucokkal, a több hektáros telek minden sarkából egyszerre kellene nekiindulni a fűnyírásnak, és az autómosást is valahogy úgy lenne érdemes kivitelezni, hogy kiszámolod, hogy hány autóra kell, hogy jusson egy ember.

Nyilván lehet automatizálni is. Nem kötelező egy 30 szobás házat 30 emberrel takarítani, elég lehet 8 fő is, brutál jó eszközökkel, gépekkel, takarítós innovációkkal felszerelve.

Fűnyírás dettó: 2-3, kifejezetten angol kertek füveihez kitalált fűnyíró kistraktorral jóval gyorsabban végez három ember is, mintha tizenketten jönnének egyszerű, elektromos fűnyíróval.

A kocsimosásnak is megvan a modern technológiája, gépesített változata, de mire ezer autóval ki-be álldogálsz a mosóba, hát eltelik néhány nap, és elfogy néhány köbméter üzemanyag is. A gépesítéssel felmerülnek olyan plusz költségek, amik a bevételből származó profitot is fenyegethetik.

És akkor ott van az agymunka, amit eddig nem vettünk figyelembe.

Folytatás a Piacvezető Magazinban>>

Comments are closed.