Hogyan adjuk el anyánkat két forintért?

———————
Elindul az új online tanfolyamunk – A gazdagodás receptje –
már lehet jelentkezni: http://www.hosnok.hu/penz/
——————–

Tipikus averzióra okot adó a gazdagokkal kapcsolatban, hogy a közvélekedés szerint „Eladnák az anyjukat is 2 forintért.”, de csak az után persze, miután loptak-csaltak-hazudtak (averzió: idegenkedés, undor).

Sajnos tény, hogy ilyen averziói azoknak vannak a gazdagokkal, gazdagsággal kapcsolatban, akik szegények. Szidd a gazdagokat, megmondom, hogy szegény vagy.

De tegyük fel, hogy van némi alapja ennek a feltételezésnek, és a gazdagok valóban odafigyelnek még a 2 forintokra is, és ha arról van szó, képesek megválni még a hőn szeretett dolgaiktól is.

Ez vajon bűn?

Magyarországon attól érzik biztonságban magukat az emberek, ha saját ingatlanjukban hajthatják álomra a fejüket. Akkor is ez ad biztonságérzetet, hogy ha az ingatlant jelzálog terheli, évtizedekig tartó törlesztést maga után vonva. Ha nincs saját lakásod, házad, akkor egy senki vagy, minimum a szüleid nyakán élősködsz, vagy valaki más pénztárcáját tömködöd tele, vagyis albérletet fizetsz.

Nem lenne gond, hogy a saját ingatlan jelenti az életünk végéig szóló biztonságot, ha a lakás megvásárlásával nem dőlnénk hátra, és nem dörzsölnénk össze elégedetten tenyerünket, hogy na, most aztán egész életünkre biztosítottuk az alapvető létbiztonságot.

Holott egy frászt! Egész életünkben rezsit fizetünk. Az unióban, a fizetésekhez képest nálunk a legmagasabb a rezsi. Ráadásul hajlamosak vagyunk nagyobb lakásban élni, mint szükséges lenne; az utóbbi években – lásd válság – pedig bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem a saját ingatlan jelenti a létbiztonságot, hanem a munka, az állandó, kellő mértékű bevétel, és a pénzzel való megfelelő bánásmód, illetve a pénzhez való megfelelő hozzáállás.

Egy kedves ügyfelem azt írta, hogy azért nem jelentkezik A gazdagodás receptje tanfolyamra, mert tudja, hogy változnia kellene, de ő nem akar megváltozni. Az a kőkemény helyzet, hogy nemcsak nekünk kell megváltoznunk, de a biztonságot jelentő alappilléreinket is felül kell bírálnunk, és ha a túlélésünk a cél, akkor lehet, hogy még anyánkat (értsd fontos dolgokat, amikhez eddig esztelenül ragaszkodtunk) is el kell adnunk két forintért, mert lehet, hogy a 2 forinton csak 1 forint a haszon, viszont nincs az adott dologgal kapcsolatban több kiadás.

A gazdagodás receptje tanfolyamon számtalan olyan akár azonnali pénzteremtő módszert fogok megosztani – több, mint 40-et -, amik általában ott vannak az orrunk előtt, csak éppen nem akarjuk ezeket észrevenni. Holott se nem bonyolultak, se nem fájdalmasak. Csak lehet, hogy meg kell válni valamitől, amitől eddig többet reméltünk.

Példa: Egy rokonunk örökölt egy házat a világ végén – ország közepén -, ami közben össze is dőlt. Még akkor örökölte, amikor volt még állt a ház, és létezett az örökösödési illeték is, tehát még költenie is kellett. Jelenleg az önkormányzat kötelezi őt, hogy bontsa el a romot X határidőre, aminek költsége meghaladja a családi költségvetést. Ha nem bontják el, akkor büntetés. Ugyanakkor eladni nem akarja azt a telket, mert majd jó lehet még valamire, és most nem is tudná eladni annyiért, amennyiért akarná.

Van egy rossz hírem: a „majd jó lesz valamire” dolgok egészen biztosan nem lesznek jók semmire. Ráadásul, ha ezek a dolgok még kiadásokat is igényelnek, akkor maximum arra lesznek jók, hogy apasszák a vagyonodat.

Ha valamit mondjuk 100 forintért akarunk eladni, de a piac csak 50 forintot hajlandó érte fizetni, ugyanakkor nekünk 50 forintba kerül a fenntartás is –akár havonta -, akkor te mit tennél?

Várnál, és költenéd rendszeresen az 50 forintokat, míg valaki hajlandó lesz kifizetni a 100 forintot? Vagy eladnád 50 forintért, és megszabadulnál a problémától, meg a rendszeresen kiadott 50 forintoktól?

Nos, a gazdagok ebben jók.
Látják, hogy mikor kell elengedni dolgokat. Mikor kerül többe a hús, mint a leves. És megszabadulnak azoktól a költségnövelő tényezőktől, amikkel hosszú távon rosszul járnak. A gazdagoknak van gyakorlatuk ebben, az a helyzet, a szegényeknek meg nincs.

Mindig meghökkenést – sőt, döbbenetet – váltok ki, mikor azt javaslom az ismerősöknek, mikor anyagi helyzetükre panaszkodnak, hogy tanuljanak meg pókerezni. Nem kell pénzben játszani, elég csak ismerni a játékot. Ugyanis a póker az a játék, amikor látszólag nyerő helyzetekben is fel kell néha adni. Iszonyatosan nehéz eldobni az ász párt, de ha az ellenfélnél három király van, akkor az ász pár semmit nem ér.

A gazdagok nem adják el az anyjukat két forintért, de az biztos, hogy amikor gazdag lesz valaki, és az is akar maradni, akkor okosabban kell gondolkodnia, mint a szegényeknek.
Természetesen a szegények nem bűnösek. Egyszerűen csak nem tudnak bizonyos törvényszerűségekről. Ezeket viszont biztosan helyretesszük a tanfolyamon!

Jelentkezz minél előbb, tudod, az árat te mondod meg!

http://www.hosnok.hu/penz/

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.