Három irtózatosan rossz húzás, amit az online marketingedben elkövethetsz

Az online marketing – vagy más néven: internet marketing – ma már egy külön szakága a marketingnek.
Sokáig hitték azt, hogy az Internet csak egy újabb csatorna, de a rengeteg tudományos kutatás már rámutatott arra az elmúlt évtizedben is, hogy ez nem egyszerűen egy csatorna, ez egy új világ, és ami a pláne: ezek az emberek már nem azok az emberek, akik tíz évvel ezelőtt voltak, és itt most nem az öregedésről beszélek.

Az agyunk átalakul, igazodik a kihívásokhoz, felnő az összetett, bonyolult feladatokhoz, magyarán: fejlődik.

Mégis, a sok és nagymértékű változások ellenére az online marketing alapvető hibái ugyanazok, mint a marketing alapvető hibái.

Az Online Marketing Stratégia tréningen sok szó fog esik a témáról mélyebben is, de fontosnak tartom, hogy az esetleg az úton még el nem indulók is tudjanak a három legdurvább online marketing buktatóról.

Lássuk ezt a hármat!

1. irtózatosan rossz húzás az online marketingben:

Ha mindenről írsz (beszélsz) a potenciális ügyfeleknek, csak a PROBLÉMÁRÓL nem. Olyan könnyű ígérni, olyan könnyű sejtelmesen körbeírni a mondandónkat, és aztán várni, hogy leessen csóri vevőjelöltnek, hogy neki szüksége van a mi termékünkre/szolgáltatásunkra… és milyen nehéz beközölni a tutit: „neked problémád van barátom!”

(Tipp: szerinted írok/beszélek a problémáról ebben a cikkben? Naná, erre épül az egész :)).
Az én eddigi egyik legsikeresebb marketingszövegem így kezdődött:

„Te is vígan internetezgetsz, miközben vírusok zabálják a gépedet?” Hát ettől megállt az ütő néhány emberben, azt elhiheted…

2. irtózatosan rossz húzás az online marketingben:

Ha nem tudod, KIKNEK írsz – és ennek folyománya: másoknak írsz, mint akiknek kellene. Ez a probléma szorosan összefügg az első ponttal. Ugyanis, ha a problémáról írsz, akkor az, akit érint, BIZTOSAN oda fog rád figyelni, és tökmindegy, hogy te előzőleg mit gondoltál róla:
– azt hitted-e róla, hogy városban lakó, 19-49 éves nő, aki adminisztratív munkakörben dolgozik, van diplomája és jól keres, vagy valami mást.

Mert ha a problémáról beszélsz, akkor abszolút lényegtelen, hogy személyesen KI van a másik oldalon, a lényeg az, hogy megoldást keres. Ha te – főleg, ha hallottál már a pozicionálás misztériumáról –, előre eldöntöd magadban, hogy a 40 körüli nők a célcsoportod, akkor boldogan fogod magadból ontani a 40-es nőknek szóló frappáns cikkeket, aztán majd te magad leszel a legjobban meglepve, hogy soha, senki nem akar vásárolni.

Azért, mert a célcsoport soha nem úgy néz ki, hogy 40-es nők, vagy 30-as városi férfiak, hanem úgy néz ki, hogy: ez a problémájuk. (Hivatalosan így, hogy „itt és így tudom őket elérni”, de erről az Online Marketing Stratégia tréningen majd részletesen beszélünk.)

A világ legjobb szövegei sem fognak célt érni, ha mellébeszélsz, mert akkor nem azokat fogod elérni, akiket el kellene érned – és nem is annyi embert, hanem a töredéküket! Nem tudnak rád odafigyelni, ha nem hozzájuk (és magasabb szinten: ha nem róluk) beszélsz!

3. irtózatosan rossz húzás az online marketingben:

Tudom, hogy nagyon fogsz utálni ezért, de: a stratégia hiánya.

Korábban írtam a stratégia szükségességéről egy cikket, itt találod:
Morzsák a padlóról vagy torta az asztalról –  melyiket akarod?

A cikk NEM az online marketingről szól, hanem úgy általában a  stratégiáról, mi fán terem, minek az, mi van, ha nincs, és mi a lényege.

Akkor nem tud valaki jó stratéga lenni, ha nincs INFORMÁCIÓJA.

Ha csak annyit tudsz az online világban való boldogulásról, hogy „Jóska is csinált egy webshopot, és most abból vette a BMW-jét.” akkor az egy inspiráló tényező lehet az életedben, de ettől még vakon mégy a falnak.

Ugyanakkor nem évekig kell tanulni az infókat az online világról és az online marketingről, hiszen sok mindent már tudhatsz, csak épp nem látod benne a rendszert!

Nos, az Online Marketing Stratégia tréning helyre teszi a rendszert fejedben, ezt megígérhetem már most.
Plusz kipótolja azokat a hézagokat, amik nemcsak a te tudásodban vannak ott, hanem sokszor még a marketingesek fejében is.

Ez a tréning nem olyan lesz, hogy elmesélem a lényeget, és te másnaptól már olyan gazdag vagy, hogy még az ezüst evőeszközöd is aranyból lesz…

Ez a tréning olyan lesz, hogy megváltoztatja az életedet.
Mert utat mutat, módszert ad, magyarázatot, kezeli a kifogásaidat, ja, és ott leszek mankónak melletted én is :).

Itt találod a részleteket, foglald le már most a helyedet! Online Marketing Stratégia tréning>>

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.