Dupla hatékonyságú célkitűző módszer az új évre

Újév van (BÚÉK!), remélhetőleg nem a másnaposságtól senyvedsz – vagy ha mégis, akkor legalább jól érezted magad éjszaka 😉 -, úgyhogy biztosan van lehetőséged szakítani magadra egy fél órát, hogy elgondolkozz azon, mit vársz ettől az évtől, és mit vársz ebben az évben magadtól.

A fogadkozást nem javaslom senkinek – felesleges fogadkozni -, de ha szeretsz január elsején egész éves célokat kitűzni, akkor adok ehhez egy pofonegyszerű támpontot, amivel garantáltan megduplázod a céljaid megvalósulásának lehetőségét.

A titok abban rejlik, hogy a szokásos „mit akarok, mire vágyom, mi a tervem” felírogatása helyett a lapot két oszlopra kell osztanod, és az elsőbe – bal felől – kell azokat felírnod egymás alá, amiket AKARSZ, a másik oszlopba pedig – jobb oldal -, amiket NEM AKARSZ.

Lehet ellentétpárokat ütköztetni egymással, de lehet úgy is, hogy a két oszlop tartalmának semmi köze egymáshoz. (Úgyis lesz.)

A NEM AKAROM oszlop lényege és célja az, hogy erősítse az AKAROM oszlopot.

Nem véletlenül nem a „szeretném” szót használjuk. Szeretnék nyerni a lottón, de akarni csak azt akarhatom, amiért a két kezemmel tehetek. Az álmokat most hagyd meg az év többi napjára, a konkrét, megvalósítható, rajtad álló céljaiddal foglalkozz most csak.

Szóval:

 

AKAROM                                                                                           NEM AKAROM

 

Példa: akarom:  jogosítványt akarok –  nem akarom: nem akarok busszal járni

Másik példa: akarom: le akarok fogyni 20 kilót – nem akarom: nem akarok zsíros és dagadt lenni

Harmadik példa: akarom: el akarok kezdeni sportolni – nem akarom: nem akarom, hogy úgy nézzek ki 30 évesen, mint aki 50.

Bónusz tipp: ne írj dátumokat és határidőket a céljaidhoz, elégedj meg azzal, hogy idén valósuljon meg.

Bónusz tipp2: mindig ünnepeld meg, ha eléred egy célodat. Úgy ünnepeld, mintha születésnapod lenne. Hiszen az is lesz. Újjászületsz ;).

Intelem lustáknak: „Szó elszáll, írás megmarad.” Tessék leírni, fejben végiggondolni semmit nem ér, mert holnapra elfelejted.

vállalkozást tervezőknek

Boldog Új Évet!

Egy hozzászólás

  1. Szeretem az egyszerű módszereket, így ez is rögtön megtetszett! 🙂
    Össze is írtam a két listát: amit AKAROK, az szép hosszú lett, amit NEM AKAROK, az fele olyan hosszú se. Ide főleg azokat írtam, amit nem akarok elhanyagolni, mint például a rendszeres mozgás, kapcsolatok ápolása.
    Kiteszem jól látható helyre a lapot, remélem, beválik, ha rendszeresen olvasgatom! 🙂

Hozzászólások lezárva