Baromira nem a bulvár mocsokra van igény a tévében!

Előzmények: jövő héten a hal a tortán című műsorban elég érdekes társaság fog szerepelni, olyan sztárok, akiket jogerősen elitéltek és letöltötték a büntetésüket. Többen ORTT után és egy hét elsötétítés után kiáltanak, Tóth Vera pedig a Facebook oldalán megosztotta ezzel kapcsolatos véleményét – leginkább a kereskedelmi tévék műsorközvetítésére vonatkozó tendenciákról -, ami persze kiszivárgott.

Amikor egy-egy felhördülést keltő médiaesemény után elgondolkodnak az emberek azon, hogy vajon nekik erre a mocsokra valóban igényük van, vagy csak rászoktak, mert rászoktatták őket, akkor általában az előbbire szavaznak. Nem magukból indulnak ki, hanem a tendenciákból, és fals logika alapján le is vezetik maguknak a lényeget:

Idézet egy olvasói kommentből a Velvet.hu-ról
http://velvet.hu/celeb/2009/10/09/toth_vera_nyilvanosan_ker_bocsanatot_tasnadiektol/?#c2842557

nagyon gáz, hogy erre van igény…mert azért azt lássuk be, hogy a kereskedelmi csatornák sem nyúlnának ilyen celebekhez ha arra nem volna igény! emlékeztek még a Győzike Show-ra, nem?…nahát az is egy igény hatására került be főműsoridőbe!
Verácskának azért kell behúzni a kéziféket mert különben ezek a ganék úgy kib*sznak vele, hogy soha többet fel nem áll belőle!

Tóth Vera (Forrás: www.tothvera.hu)

Tóth Vera (Forrás: www.tothvera.hu)

Az egy óriási nagy tévedés, hogy a bulvár mocsokra van igény. Elég visszamenni az időben kb. 20 évet. Az igény nem biztos, hogy  azt jelenti, hogy velünk született érzés, velünk született kívánalom az agysejtromboló műsorok iránt, mert az igény az egy “fejleszthető” valami.

Elkezdjük kicsiben szokni – 20 évvel ezelőtti újságok címlapja -, aztán egyre durvulunk, mígnem oda jutunk, hogy köztörvényes bűnözőket figyelhetünk főműsoridőben, ahogy azon élcelődnek, milyen bűnök miatt kerültek börtönbe. Ezek a folyamatok mindig csakis lépésről-lépésre zajlanak le, folyamatosan tágítva a nézők komfortzónáját. Csak nézd meg, milyen műsorok voltak 20 évvel ezelőtt, és hogyan jutottunk el eddig.

Az igény nem erre van, mert ezek ingyen vannak (ingyen = kénytelen vagy negyed óránként 8 perc reklámot nézni). Az igény arra van, amiért fizetünk is: a műholdon, kábelen érkező csatornákra, és a rajtuk futó műsorokra, mentalitásra. Az az IGÉNY. (Persze azt is kifejlesztik bennünk a reklámjaikkal, de ezekért már fizetünk, ez valódi igénykielégítés.)

Elég megnézni, hogyan terjedt el szerte a világon a kábeltévé, melyik csatorna volt az, amelyiknek farvizén a kábelszolgáltatók dollármilliós cégekké tudtak válni. Na, melyik ez a csatorna? Ki találja ki?

Ui.: Tökéletesen egyet értek Tóth Verával ebben a témában.

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés:Baromira nem a bulvár mocsokra van igény a tévében! |

Hozzászólások lezárva