9 dolog, amiben a sikeresek holtbiztos, hogy különböznek a sikertelenektől

Mitől lenne sikeres a vállalkozásod, ha sikertelenként gondolkodsz?
Mit csinálnak másképp a sikerorientált emberek, mint mások (vagyis a sikertelenek)?

  1. A sikeresek tudják, hogy a siker semmi más, mint a kitűzött célok elérése, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy a siker szerencse, megfelelő szülői háttér, zsíros állás, státuszszimbólumok gyűjtésének és puccos felvonultatásának kérdése.
  2. A sikeresek tudják, hogy a célhoz vezető út ugyanolyan fontos – sőt, egyesek szerint fontosabb – mint a cél, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy semmi más nem számít, mint az eredmények.
  3. A sikeresek tudják, hogy akarniuk kell, mert a “szeretném” halk sóhajára még nem vágja magát haptákba az egész Univerzum, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy “akarni” valamit vagy bármit bűn, és bűnhődés lesz a vége.
  4. A sikeresek tudják, hogy egyetlen ember van, aki motivációval bírhat számukra, és az ők maguk, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy állandóan látszólag sikeres embereket kell követniük, mert szerintük motiváció csak kívülről érkezhet. (A kívülről érkező motivációt egyébként kényszernek nevezzük.)
  5. A sikeresek tudják, hogy a jó elég jó ahhoz, hogy nekikezdjünk valaminek, de később egyenesen a kiválóságra kell majd törekedni, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy várniuk kell a tökéletesség megvalósulásáig: a tökéletes pillanatig, a tökéletes lehetőségig, a tökéletes társakig, a tökéletes anyagi erőforrásokig.
  6. A sikeresek tudják, hogy az áramoltatásban sokkal nagyobb erő van, mint a felhalmozásban, míg a sikertelenek azt hiszik, hogy mindent maguknak kell megtartaniuk, mert nehogy már másnak is is süssön a nap!
  7. A sikeresek tudják magukról, hogy szeretnek dolgozni. A sikertelenek ezzel szemben azt hiszik, hogy dolgozni kizárólag kínlódva lehet.
  8. A sikeres emberek stratégiákat gyártanak, a sikertelenek kifogásokat.
  9. A sikeres emberek megCSINÁLJÁK amiről beszélnek, és a cselekedeteik összhangban vannak a terveikkel. A sikertelenek nem jutnak túl az álmodozás szintjén.

Te melyik csoportba tartozol ezek alapján?

Vidi Rita

Egy hozzászólás

  1. A gondolkodásmódom alapján a sikeresek közé, most is épp azt az információt akarom megtanulni, hogy mit kell másként tegyek, hogy elérjek startup vállalkozókat akiknek arculatra és logóra van szükségük. Hogy a tudásom révén kialakítsam a saját megélhetésemet is.

Hozzászólások lezárva