13 népszerű cím és cikkötlet blogra

Cikk cím ötletek, és cikk téma ötletek bloggereknek.

A dőlt betűvel szedett részeket egyszerűen cseréld a saját témádra!

Megjegyzés: a címekben szereplő számok helyett bármilyen más számot beírhatsz, csak 2 és 4 ne legyen a végén (az egyes helyiértéken)! Számok helyett ne használd a sok, számos, kevés, néhány szavakat, mert nem működnek olyan jól!

Képzeld magad elé az Olvasódat, ahogy elmélyülten tanulmányozza a cikkedet, így könnyebb lesz kitalálni a témát is, és megírni a cikket is.

45 ötlet cikkíráshoz

45 ötlet cikkíráshoz

 1. Ez a 10 hiba tönkreteheti a számítógépedet – 10 hiba, ami nagy veszélyeket rejt, természetesen az elkerülésükről, megoldásukról is kell írni pár sort. A cikk felsorolásszerű legyen (mint pl. ez az anyag)
 2. Gyakran Ismételt Kérdések a számítógépekről – avagy minden hülye kérdésre adj korrekt választ, mert igazából csak az a hülye kérdés, amit nem tesznek fel…
 3. Rákattintott a gombra, és nem sejtette, hogy a következő pillanatban… – egy hétköznapi esemény váratlan fordulatot vesz – és ez bárkivel előfordulhat, az Olvasóinkkal is – és ezt megírhatjuk sztoriba ágyazva.
 4. Hype – felkapott – témák összekötése a sajátunkkal. – Pl. hogyan nézzük tv előfizetés nélkül a foci EB-t a számítógépünkön
 5. 10 hasznos tipp erről vagy nekik – (Win10 telepítésről vagy Win10 felhasználóknak) – hasznos tanácsok, pontokba rendezve, részletes leírásokkal!
 6. Hogyan csináljuk ezt vagy azt? – Pl. Hogyan csináljuk a rövid pálcát? (horgolás)
 7. Hogyan váljunk ezzé vagy azzá? (profi felhasználóvá, vállalkozóvá, ingatlanossá, stb.)
 8. 10 tipikus hiba a vírusirtásban, és 10 tipp az elkerülésükre ­– lásd első pont, csak most másik 10 hibáról írj, és részletezd ki a megoldásokat is.
 9. 99 instant tipp számítógép tulajdonosoknak – pontonként NINCS leírás, mert maga a lista is terjedelmes, és a címben a célcsoport van megszólítva.
 10. Először nevettek, mikor meglátták ezt a beállítást a gépemen, de aztán arcukra fagyott a mosoly – a cikk arról szól, mi van a témáról az emberek fejében, de közben meg minek kellene lennie, szerinted, szakértő szerint
 11. 8 rendszergazdából 7 utál minket – annak demonstrálása, hogy egyedi nézőpontot képviselünk, és a szakma utál bennünket, mert fő célunk az emberek tájékoztatása, nekik meg az lenne a jó, ha mindenki tök hülye lenne a témához.
 12. 100 látogatóból 98 kattintott erre – külön figyelem felhívása a sokakat érdeklő aktuális témákra, ha esetleg már lanyhulna a figyelem. Az „egymilliárd légy nem tévedhet” pszichológiai elv erősítése az Olvasókban.
 13. 5 ötlet, amivel könnyebbé teszed a számítógépezést – ötletek, amik segítenek, főleg a napi rutinban, tehát nem a rendkívüli helyzetek megoldása itt a fő téma.

Ennyi nem elég? Szeretnél még több ötletet cím és cikkötletet?

>>További 32 címötlet és cikk ötlet – összesen 45>>

3 Hozzászólás

 1. Szuper cikk kedves Rita!
  Keveseltem a 13-at, de aztán rájöttem, hogy mire ezeket is megírom, az is tizenhárom nap!
  Köszönöm, hozzá is kezdek!

 2. Kedves Rita!
  Ez a cikk nagyon jókor jött, éppen elakadtam a blogommal. MIndig idegenkedtem attól, hogy hibákról és negatívumokról írjak, de egyik nap eszembe jutott, hogy meg kellene próbálnom a tipikus hibákról írni, erre itt van ez a cikk, és az első tipp erről szól 🙂 🙂 :).
  Köszönöm, nekilátok ennek a 13nak, és utána befizetek a többire is!
  üdvözlettel, Sher

 3. Ez nagyon szuper cikk, Rita 🙂

  Köszönöm szépen!

Hozzászólások lezárva